lördag 24 oktober 2009

I MP3 maskinen just nu!!!


Jag har stoppat in massa spännande deltablues från 1925-39 i mp3-spelaren. Bottle It Up And Go - Tommy McClennan är en höjdare från den tiden värd att lyssna på. En snutt av den användes i ett blues radioprogram Mera Blues/Aftonblues( tänk sig blues i radion!) på 70 talet och det var här jag hittade bluesen som sedan föjt mig som en blå tråd genom livet.


En annan bra låt är Son House - Walking Blues insp. 1930-40 talet nångång. Den gavs alldrig ut när det begav sig kanske pga att man spela in i ett godsmagasin och om man lyssnar på låten så hör man ett tåg passera men Son House låter sig inte störas utan spelar på med väldig energi i drygt 6 min. Walking blues och en del andra bra låtar gavs ut i samband med att Martin Scorcese producerade en hel svärm bra blues filmer.

Även en del ruffig och rå rock-a-billy och stompig primitiv blues från tidigt 50 tal har slunkit in i mp3 maskinen... och Govt Mule - By a thread .2009....“This record feels like we’re moving between the future and the past,” says Haynes. “At heart, it feels like we’re breaking new ground without forgetting our roots.”